Jordgubbskräm

Recept av Husmusen

Recept: Jordgubbskräm

INGREDIENSER

portioner/st.
250 gram  jordgubbar
4 dl  vatten
1 dl  strösocker
Redning
2 msk  potatismjöl
4 msk  vatten
Betyg: 4.0/5 (1 röster, 2 kommentarer)

Kräm kokad på färska bär smakar precis som sommar. Givetvis går det bra att koka på frusna bär också.

Typ: Övrig
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skölj och rensa bären.
  2. 2. Blanda hälften av bären med vatten och socker, koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Ta kastrullen från värmen.
  3. 3. Blanda en redning av potatismjöl och vatten. Vispa ner redningen i kastrullen i en fin stråle. Rör hela tiden så bildas inga klumpar.
  4. 4. Vänd ner resterande bär. Ge krämen ett hastigt uppkok under fortsatt vispning. Den ska bara koka upp och bli tjock, får den koka längre blir den seg.
  5. 5. Ta av kastrullen från värmen och låt krämen svalna.

Serveringsförslag: Servera krämen ljummen eller kall med mjölk och en liten skätt med vispgrädde.

Skapat 2009-07-26 av Husmusen, 35968 visningar, 181 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

250 gram  jordgubbar
4 dl  vatten
1 dl  strösocker
2 msk  potatismjöl
4 msk  vatten


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.