Jordgubbsfyllda pariservåfflor

Recept av Anel-Nevs

Recept: Jordgubbsfyllda pariservåfflor

INGREDIENSER

portioner/st.
Våfflor:
5 st  frysta smördegsplattor (el. 1 rulle färsk smördeg)
  strösocker
Smörkräm till fyllning:
0,5 dl  vatten
0,75 dl  socker
3 st  äggulor
125 gram  rumsvarmt smör (ej margarin)
1 msk  florsocker
1 msk  äkta vaniljsocker
Övrig fyllning:
  jordgubbar (el andra bär)
Betyg: 4.0/5 (2 röster, 0 kommentarer)

Baka pariservåfflor av färdigköpt smördeg är bekvämt nu i sommartid. Jordgubbar har man oftast också så här års. Fixa till en egen smörkräm och gör 8-10(beroende på storlek) bakelser till kaffet. Överbliven smörkräm går att frysa in

Typ: Kakor
Kök: Kina
Tillagning: Bakat
Etiketter: franska våfflor, parisare, kruskavel, smörkräm, trådprov

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Tina de frusna smördegsplattorna. Ta med hjälp av t.ex ett glas ut 2-3 rundlar på varje platta. Kavla ut dem med kruskavel i strösocker på bakunderlaget. Vänd och kavla andra sidan, upprepa några gånger. Gör inget att kruskaveln gör hål i degen. Grädda i uppvärmd ugn ca 12 min. eller tills de fått fin färg. Låt kallna på galler.
  2. 2. Smörkräm: Ta fram alla ingredienserna. Vispa upp äggulorna i en skål och ställ åt sidan så länge. Koka vatten och socker till en simmig lag, ca 115 grader. Kolla med stektermometer eller gör trådprovet. OBS MYCKET HETT! Trådprov = Doppa fingrarna i kallt vatten och ta en sockerlagsdroppe mellan fingrarna och för isär dem. Det ska bli en tråd mellan fingrarna om det är klart.
  3. 3. Häll sockerlagen i ägguleskålen under kraftig vispning. Tillsätt smöret klickvis under fortsatt vispning. Sikta ner florsockret och blanda ner vaniljsocker. Vispa krämen blank och smidig. Låt det ev kallna något. Bred smörkräm på baksidan av varje våffla. Lägg skivade jordgubbar på hälften av våfflorna. Slutligen läggs de ihop två och två.

Skapat 2011-06-29 av Anel-Nevs, 1034 visningar, 33 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

5 st  frysta smördegsplattor (el. 1 rulle färsk smördeg)
  strösocker
0,5 dl  vatten
0,75 dl  socker
3 st  äggulor
125 gram  rumsvarmt smör (ej margarin)
1 msk  florsocker
1 msk  äkta vaniljsocker
  jordgubbar (el andra bär)


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.