Jordgubbar i karamellsås

Recept av Anel-Nevs

Recept: Jordgubbar i karamellsås

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 3 kommentarer)

Underbart god dessert! Servera vaniljglass till. Kanske ett alternativ till midsommarjordgubbar på traditionellt sätt. Räcker till 2-3 personer.

Typ: Dessert
Kök: Skandinavien
Tillagning: Övrig
Etiketter: Snabbt, enkelt, sommar, midsommar

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Tvätta en apelsin och skär det yttersta skalet i tunna strimlor. Ta inte med det vita, för det är beskt. Pressa saften ur de tre apelsinerna. Smält sockret i en upphettad traktörpanna och rör tills det blir gyllenbrunt. Tillsätt apelsinsaften o skalstrimlorna lite i taget under omrörning. Rör till all karamellisering lösts upp. Låt koka ett par minuter. Ta från värmen och rör i cognac el. likör. Låt såsen svalna.
  2. 2. Snoppa och skiva jordgubbarna och lägg dem i en skål. Häll den avsvalnade såsen över bären. Låt de stå och dra ca 10 minuter. Skeda upp vaniljglass och servera med jordgubb- karamellsåsen till. (Häll gärna jordgubb-karamellsås på glassen).

Skapat 2012-06-13 av Anel-Nevs, 725 visningar, 45 utskrifter. Källa: Vet ej

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

250 gram  (el. mer) jordgubbar
3 st  apelsin, saft av 3 st varav skal från 1 st
1 dl  strösocker
1 msk  cognac el. apelsinlikör (t.ex. Cointreau)
  vaniljglass (hemlagad el. köpt)


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.