Jönköpingsbröd

Recept av Matglader

Recept: Jönköpingsbröd

INGREDIENSER

portioner/st.
2 hekto  smör
2 hekto  strösocker
1 msk  sirap
1 tsk  bikarbonat
3,5 hekto  vetemjöl
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 2 kommentarer)

Goda kakor som min mor brukade baka. Påminner om kolakakor fast lite hårdare och godare.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Tillagningstid: 20 min.
Total tid: 60 min.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Enligt originalreceptet: Socker, sirap och smör röres. Göres i levar. Ej för varm ugn. Skäres något svalnade.
  2. 2. Jag tog: 200g smör 2,3dl strösocker 1 överfull msk sirap 1 tsk bikarbonat ca 6 dl vetemjöl. Gräddade dem i 175 grader i ca 20 minuter mitt i ugnen.

Skapat 2012-04-23 av Matglader, 664 visningar, 31 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 hekto  smör
2 hekto  strösocker
1 msk  sirap
1 tsk  bikarbonat
3,5 hekto  vetemjöl


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.