Janssons Frestelse 1 (6 port)

Recept av Catarina Algotsson

Recept: Janssons Frestelse 1 (6 port)

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 3.0/5 (2 röster, 0 kommentarer)

Klassiskt recept-

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200, Skala potatisen och lök. Skär lökarna i tunna skivor och potatisen i fina strimlor. Om potatisen läggs i kallt vatten för att den inte ska mörkna ska den rinna av väl.
  2. 2. Fräs gärna löken med lite av fettet. Varva potatis, lök och ansjovis i en smord ugnsäker form, börja och sluta med potatis. Häll över ansjovisspadet och gräddmjölken.Strö över lite ströbrd och lägg smä klickar med smör överst. Grädda mitt i ugnen tills potatisen är mjuk, ca 45 minuter.
  3. 3. Tips: Om du gör en större sats i en långpanna (30x40 cm) blir 2-2½ sats lagom. Sätt in långpannan i 225 grader, sänk genast till 200 grader, ca 1 timme.

Skapat 2009-12-29 av Catarina Algotsson, 3656 visningar, 84 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 kg  vinterpotatis, (ca 10-12 st medelstora)
3 st  små gula lökar
2 burkar  ansjovisfiléer (ca 100 g) + spadet
3 dl  grädde
1 dl  mjölk
  ströbröd
25 gram  smör


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.