Jambalaya

Recept av Lotta

Recept: Jambalaya

INGREDIENSER

portioner/st.
2 st  chorizokorvar
300 gram  kräftstjärtar
1 kg  räkor med skal
400 gram  fryst torskblock
5 st  tomater
1 st  fänkål
0,5 knippe  stjälkselleri
2 st  gula lökar
2 st  vitlöksklyftor
1 st  spansk peppar
3 tsk  torkad timjan
1 msk  tomatpuré
1,5 dl  ris
6 dl  vatten
2 msk  flytande hummerbuljong
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

Het gryta som inspirerats av cajunmatlagning.

Typ: Huvudrätt
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skär korven på snedden. Skala räkorna och låt kräftstjärtarna rinna av. Dela den frysta torsken i kuber och låt den tina. Skär tomaterna, fänkålen, stjälkselleri, lök, vitlök och den spanska pepparen i mindre bitar.
  2. 2. Fräs grönsakerna i olja i en gjutjärnsgryta. Tillsätt timjan, tomatpuré och ris. Låt fräsa ett par minuter. Tillsätt vatten och buljong. Koka tills riset är mjukt, ca 20 minuter. Tillsätt ytterligare 4 dl vatten.
  3. 3. Lägg torsk, kräftor, räkor och korv på toppen. Låt allt bli varmt.

Skapat 2007-12-17 av Lotta, 7834 visningar, 52 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 st  chorizokorvar
300 gram  kräftstjärtar
1 kg  räkor med skal
400 gram  fryst torskblock
5 st  tomater
1 st  fänkål
0,5 knippe  stjälkselleri
2 st  gula lökar
2 st  vitlöksklyftor
1 st  spansk peppar
3 tsk  torkad timjan
1 msk  tomatpuré
1,5 dl  ris
6 dl  vatten
2 msk  flytande hummerbuljong


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.