Jaktlåda

Recept av Evamian

Recept: Jaktlåda

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.2/5 (85 röster, 81 kommentarer)

En förträfflig bjudrätt som man kan förbereda dagen före och ställa in i ugnen och gratinera när det är matdags. Ha då inte över det i en form utan ha allt i skålen och blanda ihop. Ha sen över det i en form när du ska grädda/gratinera.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: Lättlagat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Bryn köttfärs och bacon, salta och krydda efter behov och slå sedan över det i en stor skål. Hacka purjolöken och ha i skålen.
  2. 2. Koka spiralmakaronerna som sedan slås över i samma skål. Blanda ihop allt och ha över i en gratängform.
  3. 3. Koka ihop grädden, buljongtärningarna och creme-fraichen och tillsätt sedan ketchup el. chilisås. När det har kokat ihop, slå det över blandningen i gratängformen.
  4. 4. Strö den rivna osten över och grädda/gratiner i ugnen i cirka 30 minuter i 225 graders värme.

Serveringsförslag: Grönsallad

Dryckestips: Vin, mjölk, öl, dricka och saft

Skapat 2010-01-23 av Evamian, 128288 visningar, 25542 utskrifter. Källa: Jaktjournalen Jan-Feb 1999

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

900 gram  färs (älg el nöt)
2 paket  bacon
12 dl  spiralmakaroner, okokt
2 st  Burkar creme fraiche
6 msk  ketchup el chilisås
2 st  buljongtärningar
6 dl  grädde
1 st  purjolök
1 påse  riven ost


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.