Italiensk lax

Recept av Falbygdens

Recept: Italiensk lax

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 3.3/5 (3 röster, 0 kommentarer)

God fisk i ugn som är så lättlagad att alla kan göra den! Perfekt när man vill laga något snabbt och nyttigt.

Typ: Huvudrätt
Kök: Italien
Tillagning: Ugn
Förberedelser: 5 min.
Tillagningstid: 30 min.
Total tid: 35 min.
Etiketter: billigt, lättlagat, lax, potatis

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. 2. Skölj och skär potatisen i bitar, skalet kan vara kvar. Lägg dem i en ugnssäker form. Häll över 1 msk olja och blanda om. Tillaga i ugnen ca 20 min.
  3. 3. Skär laxen i stora kuber. Ta ut potatisen och tillsätt laxen. Salta och peppra och tillaga ytterligare 10 min.
  4. 4. Grovhacka tomaterna och blanda dem med 1 msk olja och pressad vitlök.
  5. 5. Häll tomatoljan över lax och potatis. Strö över ost och eventuellt ruccolasallad. Servera!

Skapat 2012-03-29 av Falbygdens, 2907 visningar, 49 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

500 gram  laxfilé, utan skinn och ben
8 st  potatis
6 st  Ridderheims soltorkade tomater
1 dl  1878 Präst, extra stark
1 st  vitlöksklyfta
  sal & svartpeppar
2 msk  olja från soltorkade tomater


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.