Italiensk köttfärssås

Recept av Smulan

Recept: Italiensk köttfärssås

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.7/5 (38 röster, 23 kommentarer)

En äkta italiensk köttfärssås innehåller alltid vin. Denna såsen smakar precis som i Italien. Såsen kan med fördel även användas till lasagne.

Typ: Sås
Kök: Italien
Tillagning: Kokat
Etiketter: köttfärssås, pastasås, lasagne

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Fräs och finfördela färsen i smör i en stekgryta.
  2. 2. Blanda i löken och moroten och låt fräsa med en stund.
  3. 3. Tillsätt resten av ingredienserna, salt och peppar och låt puttra under lock på svag värme minst 30-45 min. Ju längre den får koka ju mustigare blir den. Smaka av.

Serveringsförslag: Spaghetti eller annan pasta. Riven parmesan.

Skapat 2009-03-26 av Smulan, 34334 visningar, 437 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

500 gram  nöt- eller blandfärs
1 st  gul lök, finhackad
1 st  morot, finhackad
2 st  vitlöksklyftor
500 gram  krossade tomater
2 dl  rött vin
3 msk  tomatpuré
1 st  kalvbuljongtärning
1 msk  torkad basilika
  svartpeppar och salt efter smak
1 nypa  socker tar fram sötman i tomaterna


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.