Isad skaldjurscocktail

Recept av Lotta

Recept: Isad skaldjurscocktail

INGREDIENSER

portioner/st.
200 gram  gösfilé
1 tsk  salt
6 st  kokta havskräftor
6 st  ostron
1 st  fast päron
1 st  silverlök
1 knippe  dill
1 msk  citron
1 krm  kallpressad rapsolja
2 krm  salt
1 krm  svartpeppar
Betyg: Bli först med att betygsätta Isad skaldjurscocktail!

Riktigt lyxig förrätt

Typ: Förrätt
Kök: Frankrike
Tillagning: Övrig

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Salta gösen och lägg den i ett durkslag ca 20 min. Grilla fisken i en het grillpanna 2-3 min på varje sida. Låt den kallna och skär den i tärningar.
  2. 2. Klyv havskräftorna och rensa. Grilla dem ca 2 min. Låt svalna. Ta ut stjärtarna och bryt av klorna. Grilla ostronen tills de öppnar sig, ca 5 min. Vänd dem flera gånger under tiden. Öppna dem helt och ta ur ostronen.
  3. 3. Dela, kärna ur och skär päronet i tunna klyftor. Skala och skär silverlöken i tunna klyftor. Plocka dill i fina vippor. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften.
  4. 4. Blanda fisk, skaldjur, päron, lök, och dill. Blanda i citronskal och -saft. Smaka av med salt och peppar. Fördela salladen i glas eller skålar. Ställ dem i skålar med is.

Skapat 2012-06-22 av Lotta, 460 visningar, 1 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

200 gram  gösfilé
1 tsk  salt
6 st  kokta havskräftor
6 st  ostron
1 st  fast päron
1 st  silverlök
1 knippe  dill
1 msk  citron
1 krm  kallpressad rapsolja
2 krm  salt
1 krm  svartpeppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.