Honungsglaserade revbensspjäll

Recept av annipa

Recept: Honungsglaserade revbensspjäll

INGREDIENSER

portioner/st.
2 kg  tjocka revbensspjäll
1 st  salt o peppar
Glasering:
3 msk  chilisås
2 msk  honung
1 msk  kinesisk soja
1 tsk  chilipulver
1 tsk  salt
Betyg: 4.0/5 (5 röster, 1 kommentarer)

Välkryddade revbensspjäll till julbordet.

Typ: Tillbehör
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skär revbenen i bitar och krydda med salt och peppar. Baka i ugnen ca 30 min. Häll av vätskan som bildats.
  2. 2. Blanda chilisås, honung, soja,chilipulver och salt. Pensla revbenen med glaseringen.
  3. 3. Stek i ca 20 min el tills revbenen har fått färg och känns möra. Vänd efter halva tiden och pensla.
  4. 4. TIPS: Koka revbenen i buljong, 1 timme för tjocka och 1/2 timme för tunna innan. Så är det bara att ha på glaseringen på revbenen och steka dem tills de fått fin färg i 225-250 gr

Serveringsförslag: till julbordet el till potatissallad och en grönsallad

Skapat 2008-12-14 av annipa, 22475 visningar, 234 utskrifter. Källa: Hemmets journal 4/12 2008

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 kg  tjocka revbensspjäll
1 st  salt o peppar
3 msk  chilisås
2 msk  honung
1 msk  kinesisk soja
1 tsk  chilipulver
1 tsk  salt


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.