Hjortgryta au vin rouge

Recept av Anel-Nevs

Recept: Hjortgryta au vin rouge

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 3.7/5 (4 röster, 3 kommentarer)

Mustig härlig gryta med viltsmak. Kokt potatis och Cumberlandsylt är mycket gott till. Ett fylligt rött vin passar utmärkt. Vi drack Montecillo Gran reserva 2003 till och det var en superb Rioja (art.nr. 72728-01).

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat
Etiketter: Viltragu, viltgryta, älg, hjort, rådjur, rödvin, kantareller, svamp, höstgryta

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Bryn köttbitarna i en stekgryta med upphettad olivolja i. Salta o peppra. Ta upp köttet. Ansa kantarellerna och dela i mindre bitar. Bryn dem något i smör. Ta upp dem. Skala och grovhacka vitlöksklyftorna. Skala och skär klyftor av den gula löken. Fräs vitlök och löken i smör.
  2. 2. Häll på 0,5-1 dl vatten. Skala och skiva morötter o rotselleri. Lägg dem i grytan och fräs ytterligare en stund. Lägg tillbaka köttet och det andra i grytan. Pudra över mjöl och rör om. Blanda ner rödvin och grädde. Tillsätt Cumberlandsylt, lagerblad och krossade enbär. Låt koka upp, lägg på locket. Sänk värmen och låt sjuda ca 1 timme.
  3. 3. Lägg ner de brynta kantarellerna o timjanhacket. Sjud vidare i ca 0.5 timme. Smaka av med salt och svartpeppar. Strö över persiljehack vid serveringsögonblicket.

Skapat 2010-10-22 av Anel-Nevs, 11288 visningar, 460 utskrifter. Källa: Min egen

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

700 gram  grytbitar av hjort el. annat vilt
  olivolja till stekning
150 gram  gula kantareller
2 st  stora vitlöksklyftor, grovhackade
2 st  gula lökar
2 msk  smör till stekning
  bottenskyla vatten
2 st  stora morötter, skivade
75 gram  rotselleri, i skivor el. bitar
1 msk  vetemjöl
2 msk  Cumberlandsylt el. vinbärsgelé
4 dl  rött vin (enkelt)
2 dl  grädde
10 st  enbär, krossade
2 st  lagerblad
1 msk  färsk timjan, hackad
  salt o grovmalen svartpeppar
  grovhackad bladpersilja


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.