Helstekt röding i ugn

Recept av Anel-Nevs

Recept: Helstekt röding i ugn

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Helstekt röding i ugn!

God tillsammans med kokt potatis, gröna ärter och skirat smör med pepparrot.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: Röding, forell, gös, pepparrot

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Fjälla, rensa och skölj fisken. Tag ur ryggbenet men låt huvud och stjärt vara kvar. Klipp bort rygg- och bukfenor. Gnid in fisken med lite salt och peppar.
  2. 2. Lägg riven pepparrot, hackad persilja och hackad gräslök inuti rödingen. Smält smöret och häll ca hälften av det inuti fisken. Lägg fisken i en väl smord ugnsfast form. Häll resterande smör över fisken och strö ströbröd ovanpå.
  3. 3. Sätt in formen i den uppvärmda ugnen och låt steka ca 20 minuter med ösning av skyn emellanåt. Späd med lite vatten efter en stund. Höj temperaturen till 225 grader och låt fisken få vacker färg.
  4. 4. Skira smör och blanda i riven pepparrot och servera det till rödingen tillsammans med kokt potatis och gröna ärter. TIPS på en variant: Byt ut pepparroten i fisken till 1 liten pressad vitlöksklyfta istället.

Skapat 2010-09-06 av Anel-Nevs, 14930 visningar, 214 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  röding el. liknande småfisk
2 msk  persilja, hackad
1 msk  gräslök, hackad
1 msk  pepparrot, riven
  salt
  svartpeppar, grovmalen
  ströbröd, osötad
75 gram  smör/margarin
  vatten


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.