Helgrillad aprikosfylld fläskkarré med rub

Recept av Sture Wahlsten

Recept: Helgrillad aprikosfylld fläskkarré med rub

INGREDIENSER

portioner/st.
1,5 kg  fläskkarré i bit med ben
Fyllning
100 gram  torkade aprikoser
50 gram  valnötter
1 kruka  färsk salvia
Kryddblandning (rub)
1,5 msk  salt
1 krm  svartpeppar, direkt från kvarnen
1 tsk  torkad salvia
1 tsk  torkad rosmarin
2 tsk  Colemans senapspulver
1 tsk  vitlök, rostad
Glaze
1 dl  torkade aprikoser
1 dl  honung
0,5 dl  balsamvinäger
0,25 dl  soja
2 st  vitlöksklyftor
Betyg: Bli först med att betygsätta Helgrillad aprikosfylld fläskkarré med rub!

Hel fläskkarré är något av det bästa att göra barbeque på. Den här blir mycket saftig och smakrik som bbq i en klotgrill.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Grillat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Gör kryddblandningen och gnid in köttet med den.
  2. 2. Hacka aprikoserna och vitlöksklyftorna till glazen och lägg dem i en kastrull. Tillsätt honung, balsamvinäger och soja. Koka upp och låt koka i 5 minuter. Om det verkar för tjockt, späd med lite vatten. Låt svalna och mixa med en stavmixer. (Använd bägaren till mixern för det skvätter annars).
  3. 3. Hacka aprikoserna och vaklnötterna samt den färska salvian till fyllningen.
  4. 4. Skär en ficka längs benet i karrén, och tryck i så mycket som möjligt av fyllningen.
  5. 5. Sätt i en matlagningstermometer i köttet. Grilla indirekt under lock. Pensla köttet då och då med glazen. När innertemperaturen är 70 grader är köttet färdigt. Låt det vila i 5-10 minuter innan det skärs upp.

Serveringsförslag: Servera med grillade cocktailtomater på kvist.

Skapat 2009-05-21 av Sture Wahlsten, 7130 visningar, 181 utskrifter. Källa: Tasteline

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1,5 kg  fläskkarré i bit med ben
100 gram  torkade aprikoser
50 gram  valnötter
1 kruka  färsk salvia
1,5 msk  salt
1 krm  svartpeppar, direkt från kvarnen
1 tsk  torkad salvia
1 tsk  torkad rosmarin
2 tsk  Colemans senapspulver
1 tsk  vitlök, rostad
1 dl  torkade aprikoser
1 dl  honung
0,5 dl  balsamvinäger
0,25 dl  soja
2 st  vitlöksklyftor


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.