Helgolandskaka

Recept av Evamian

INGREDIENSER

portioner/st.
Helgolandskaka/TV-kaka
30 gram  jäst
2 dl  mjölk
1 dl  strösocker
70 gram  margarin
0,5 tsk  salt
1 tsk  kardemumma
7,5 dl  vetemjöl
Fyllning
3 msk  florsocker
3 cl  vatten
70 gram  margarin
1 tsk  olja
  marsankräm
Betyg: Bli först med att betygsätta Helgolandskaka!

En kaka av vetemjölsdeg som man gör en kräm och har i mellan.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Lös jästen i lite mjölk och arbeta sedan ihop den med övriga ingredienser till en ganska lös deg. Låt degen jäsa ca 20 minuter.
  2. 2. Tag upp den på bakbordet och forma den till 2 runda bullar, som får jäsa på plåt minst 30 minuter.
  3. 3. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
  4. 4. Låt brödet kallna. Blanda fyllningen till lagom konsistens. Tag lite av marsankrämen tills fyllningen blir lagom tjock.
  5. 5. Dela brödet och bred fyllningen mellan. Pudra florsocker över eller blanda ihop florsocker och vatten till lagom konsistens och bred över.

Dryckestips: Mjölk, saft och kaffe

Skapat 2009-08-11 av Evamian, 1530 visningar, 10 utskrifter. Källa: Från någon veckotidning för många år sedan, konditorrecept

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

30 gram  jäst
2 dl  mjölk
1 dl  strösocker
70 gram  margarin
0,5 tsk  salt
1 tsk  kardemumma
7,5 dl  vetemjöl
3 msk  florsocker
3 cl  vatten
70 gram  margarin
1 tsk  olja
  marsankräm


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.