Hel kyckling i lergryta.

Recept av Åsas Mat och Bak

Recept: Hel kyckling i lergryta.

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.0/5 (2 röster, 6 kommentarer)

Enkelt och gott, och så blir det ju så god sås till....

Typ: Huvudrätt
Kök: Tyskland
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Börja med att lägga lergrytan i vattenbad minst en halvtimme.
  2. 2. Krydda kycklingen runt om med kryddorna du valt. Lägg den i grytan och ställ in i KALL ugn. 250 grader ca 1 tim per kg.
  3. 3. När den är klar tar du skyn i grytan och häller i en kastrull. Blanda i grädde, salt, peppar och svart vinbärsgelé.Koka upp. Red med majsenaredning.

Serveringsförslag: Kokt potatis, svart vinbärsgelé.

Skapat 2008-10-07 av Åsas Mat och Bak, 37524 visningar, 165 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  hel kyckling
1 st  krydda efter smak, t.ex. dragon och allroundkrydda.
1 st  sky från grytan
3 dl  grädde
1 st  salt & peppar efter smak
1 msk  svart vinbärsgelé
1 st  majsenaredning efter behag


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.