Helstekt falukorv i ugn

Recept av Anel-Nevs

Recept: Helstekt falukorv i ugn

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Helstekt falukorv i ugn!

Kalasgod falukorvsrätt till vardags.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: Stekt falukorvsring, korv i ugn, helstekt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 225 grader. Dra av skinnet på korven. Skär skåror i korven, men inte helt igenom. Smörj en ugnsfast form med margarin och lägg i korvringen. Bred lite senap i varje skåra och lägg omväxlande tomatskiva och äppelklyfta däri. Lägg äppel- och tomatresterna runtom i formen. Bred senap runt hela korven och strö över ett tunt täcke med ströbröd. Hyvla lite margarin på korven. Häll lite kokhett vatten i botten på formen. Ös ett några ggr under stekningen. Låt stå ca 20 minuter i ugnen.
  2. 3. Variationer: Utbyta det som ska läggas i skårorna till något av förslagen eller varför inte tag lite av varje. Det går också att utesluta senap och ströbröd. Försök att hitta din egen favoritvariation.

Serveringsförslag: Kokt potatis eller potatismos samt stekskyn

Skapat 2009-10-13 av Anel-Nevs, 30565 visningar, 72 utskrifter. Källa: Min egen

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  falukorvsring
5 msk  Slottssenap Original
3 st  stora skivade tomater
2 st  skalade, urkärnade , tunnklyftade äpplen
  margarin till formen och några klickar på korven
  osötat ströbröd
  skivad squash
  skivad o förvälld gul lök eller purjolök
  skivad ananas
  chilisås el. tomatketchup


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.