Havretosca i långpanna

Recept av mile

Recept: Havretosca i långpanna

INGREDIENSER

portioner/st.
Smet
150 gram  smör
4 st  ägg
3 dl  strösocker
4 dl  vetemjöl
2 tsk  bakpulver
1 dl  mjölk
Glasyr
150 gram  smör
2 dl  strösocker
6 msk  sirap
3 dl  havregryn
Betyg: 4.6/5 (3 röster, 6 kommentarer)

Snabba och lättgjorda med ingredienser man oftast har hemma. Halva satsen är lagom till en rund form.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. 2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, bakpulver, smör och mjölk. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.
  3. 3. Blanda samman alla ingredienser till glasyren i en kastrull och värm under omrörning. Bred glasyren över den knappt färdigbakta kakan och grädda i ytterligare 10 minuter lite högre upp i ugnen.
  4. 4. Skär kakan i rutor, stora eller små efter tycke och smak.

Skapat 2009-02-21 av mile, 6678 visningar, 300 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

150 gram  smör
4 st  ägg
3 dl  strösocker
4 dl  vetemjöl
2 tsk  bakpulver
1 dl  mjölk
150 gram  smör
2 dl  strösocker
6 msk  sirap
3 dl  havregryn


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.