Hamburgerbröd på tre sorters mjöl

Recept av Janne-G

Recept: Hamburgerbröd på tre sorters mjöl

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Hamburgerbröd på tre sorters mjöl!

Surdegsbakade hamburgerbröd på tre sorters mjöl blir lite nyttigare än de vanliga. De är godast nybakade men går även bra att frysa.

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Förberedelser: 90 min.
Tillagningstid: 10 min.
Total tid: 100 min.
Etiketter: Hembakat är alltid hembakat!

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Häll vattnet och surdegen i assistentens degskål eller i en annan degbunke, smula ner jästen och blanda tills den smält. Tillsätt samtliga ingredienser utom salt och frön. Kör i assistent 10 minuter eller blanda för hand i 20 minuter. Blanda ner saltet och kör i assistenten ytterligare 5 minuter eller blanda för hand i 10 minuter till. Degen skall bli glansig och porös samt släppa kärlets sidor. (Se bild)
  2. 2. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk på dragfri plats till dubbel storlek, det tar ca 60-65 minuter.
  3. 3. Ta upp degen på mjölad arbetsyta, (vetemjöl special). Dela upp degen i 12 lika stora delar och rulla ut dem till runda bollar som läggs på bakpappersklädd plåt och platta ut dem lite lätt så att de får formen av ett hamburgerbröd. Täck över med lätt bakduk och låt bröden jäsa till dubbel storlek.
  4. 4. Sätt ugnen på 200°
  5. 5. Pensla de färdigjästa bullarna med lite vatten och strö över något av de föreslagna fröerna, man kan ersätta fröna med en nypa flingsalt.
  6. 6. Grädda i mitten av ugnen ca 10-12 minuter, innertemperaturen skall vara 95° mitt i bullarna när de är klara.
  7. 7. Låt bröden kallna på galler utan duk om man vill ha ytan lite krispig och under bakduk om man föredrar en mjukare yta.

Serveringsförslag: Som hamburgerbröd eller till varma mackor med någon god fyllning.

Dryckestips: Det beror på vad bröden används till.

Skapat 2012-07-30 av Janne-G, 764 visningar, 24 utskrifter. Källa: Eget recept

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 dl  kallt vatten
2 dl  surdeg av rågmjöl, (finns i mina recept)
25 gram  jäst för matbrödsdegar
200 gram  dinkelsikt
200 gram  rågsikt
400 gram  vetemjöl special
1 msk  flingsalt
0,5 dl  olivolja
0,5 dl  pumpafrön, solrosfrön eller sesamfrön


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.