Halstrad torskrygg med rotpytt och senapssås

Recept av MamaLiz

Recept: Halstrad torskrygg med rotpytt och senapssås

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Halstrad torskrygg med rotpytt och senapssås!

Otroligt god rätt som passar både vardag och fest.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Stekt
Förberedelser: 5 min.
Tillagningstid: 20 min.
Total tid: 25 min.
Etiketter: Torskrygg, halstrad, torsk, fisk, pytt, rotpytt, svamp, champinjon, snabblagat, festligt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Senapssås: Koka up vin buljong och senap i en kastrull. Låt koka medans du skär pytten. Tillsätt grädd. Koka upp och sänk sedan värmen. Låt stå och småputtra ca 20 minuter.
  2. 2. Rotpytt: Skär rotfrukter och svamp i småbitar. Stek i lite smör ca 15 minuter. Rör om lite då och då. Salta o peppra. Tillsätt strimlad paprika och purjolök. Stek ytterligare 5 minuter.
  3. 3. Torskrygg: Salta o peppra. Halstra fisken 3-5 minuter på varje sida, beroende på fiskens tjocklek. Servera genast.

Skapat 2011-12-06 av MamaLiz, 1055 visningar, 84 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 dl  Vitt vin (Tania el liknande)
1 st  fiskbuljongtärning
4 msk  johnnys senap
3,5 dl  grädde
1 st  morot
2 st  Stora potatisar, eller 4 små
1 st  palsternacka
4 st  färska champinjoner
1 st  röd paprika
0,5 st  purjolök
  salt o peppar
4 st  torskrygg
  salt o peppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.