Hallontryfflar

Recept av Smulan

Recept: Hallontryfflar

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.6/5 (3 röster, 2 kommentarer)

Ingen chokladälskare kan motstå dessa små läckerheter. En pralin till kaffet efter maten räcker ibland som avslutning på en mastig måltid.

Typ: Godis
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Övrig
Etiketter: choklad, tryffel, hallon, godis, julgodis

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Hacka chokladen och lägg den i en skål.
  2. 2. Lägg hallonen i en trådsil och pressa med baksidan av en sked ut puré.
  3. 3. Lägg hallonpuré, smör och socker i en kastrull och koka upp.
  4. 4. Slå den varma massan över chokladen och rör tills chokladen smält.
  5. 5. Ställ i kylen och låt kallna.
  6. 6. Rulla små kulor av chokladen när den kallnat, och rulla dem i kakao i en djup tallrik.
  7. 7. TIPS! Jag brukar använda plasthandskar för att slippa bli kladdig. Dessa är toppen även till annan matlagning och finns bl a att köpa på Clas Ohlson!

Dryckestips: kaffe, rött vin

Skapat 2009-07-25 av Smulan, 11288 visningar, 167 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

150 gram  mörk choklad 70%
0,5 dl  strösocker
50 gram  osaltat smör
1 dl  hallonpuré av frysta tinade hallon, ca 200 g frysta
0,5 dl  kakao att rulla dem i


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.