Hallonmousse

Recept av Sara Carlsson

Recept: Hallonmousse

INGREDIENSER

portioner/st.
5 dl  hallon
1,25 st  gelatinblad
0,75 dl  socker
1 tsk  vaniljsocker, äkta
2,5 dl  vispgrädde
Betyg: 4.3/5 (23 röster, 11 kommentarer)

Lättlagad mousse med ljuvlig smak och härlig färg. Garnera gärna med färska hallon och riven choklad.

Typ: Dessert
Kök: Skandinavien
Tillagning: Övrig
Etiketter: mousse, fromage, efterrätt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Koka ihop hallon och socker till en tjock sås.
  2. 2. Sila såsen så att kärnorna försvinner.
  3. 3. Blötlägg gelatinet och rör ner i den varma såsen.
  4. 4. Låt såsen svalna och rör sedan ner vaniljsockret.
  5. 5. Vispa grädden.
  6. 6. Blanda försiktigt ner hallonsåsen i grädden.
  7. 7. Fördela i 4-6 portionsglas och låt stå i kylskåp minst två timmar.

Skapat 2007-08-17 av Sara Carlsson, 93766 visningar, 10772 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

5 dl  hallon
1,25 st  gelatinblad
0,75 dl  socker
1 tsk  vaniljsocker, äkta
2,5 dl  vispgrädde


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.