Häggbärslikör

Recept av Anneli

Recept: Häggbärslikör

INGREDIENSER

portioner/st.
3 liter  häggbär
1,5 liter  vatten kokande
1,5 kg  strösocker
75 cl  sprit, vodka
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

Otroligt god likör på häggbär. Färgen är ljuvlig, mörk röd/lila. Kärnan ger en fin mandelsmak. Har hört att även häggbärssaft är gott.

Typ: Övrig
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Kokat
Etiketter: dryck, likör, häggbär, häggbärslikör, saft

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Plocka de svarta kärnfyllda bären på häggbärsträdet på hösten. OBS! Bären är inte så goda att äta, du får ont i magen. De innehåller blåsyra, försvinner tydligen vid kokning och blir väldigt goda som likör eller saft.
  2. 2. Skölj bären. Mal dem hel med kärnan i en köttkvarn, är du rädd om kniven är detta inget för dej.
  3. 3. Häll över 1,5 liter kokande vatten. LÅT STÅ I (2)-3 dygn.
  4. 4. Sila och blanda ner 1,5 kg strösocker, koka i 15 minuter, skumma väl. LÅT SVALNA:
  5. 5. Häll i ca. 75 cl sprit eller mer efter tycke och smak. Häll upp i flaskor. Den är klar att drickas men blir godare om den får "gona till sej", varje fall1-2 veckor.

Skapat 2007-10-28 av Anneli, 7723 visningar, 87 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 liter  häggbär
1,5 liter  vatten kokande
1,5 kg  strösocker
75 cl  sprit, vodka


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.