Gyllene torsksoppa

Recept av Stampan

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Gyllene torsksoppa!

En otroligt lättlagad och god soppa som gjorde succé på min amerikanska svärmors 65-åsdags lunch.

Typ: Soppa
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat
Etiketter: snabbt, smalt, soppa, fisk, torsk, saffran, gurkmeja

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Halvtina fiskblocket och skär det i mindre bitar. Koka upp vatten och fiskbuljong i en kastrull som rymmer 3 liter. Finfördela morötterna, potatisarna, sellerin (eller zucchinin), och persiljan i en matberedare til ganska fint. Häll över i den kokande buljongen. Häll i tomatkrossen, salt, peppar, och gurkmeja (eller saffran). Koka 10 minuter med locket på glänt. Lägg i fiskbitarna och sjud ytterligare i 5 minuter eller tills fisken ar vit. Smaka av med salt och olivolja.

Serveringsförslag: Servera ev. med räkor och brödtärningar. Gott med en god baguette!

Dryckestips: Vitt vin

Skapat 2009-01-09 av Stampan, 11278 visningar, 40 utskrifter. Källa: Icakuriren

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

400 gram  fryst torsk, sej eller annan vit fisk
1 liter  vatten
1 st  fiskbuljongtärning
2 st  morötter i slantar
3 st  potatisar i bitar
1 st  stjälk grovhackad selleri eller 1 zucchini
1 dl  hackad persilja
1 burk  krossade tomater (400 g)
1 tsk  salt
0,5 tsk  svartpeppar
1 tsk  gurkmeja eller 0,5 gram saffran
2 msk  olivolja
  ev. räkor och brödtärningar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.