Gurksallad

Recept av Anneli

Recept: Gurksallad

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Gurksallad!

Mormors gurksallad. En inläggning av bl.a färsk gurka och lök. Snabbt och enkelt. Användes på samma sätt som inlagd gurka.

Typ: Tillbehör
Kök: Skandinavien
Tillagning: Övrig
Etiketter: snittgurka, inlagd gurka, inlagd, ättiksprit, ättika, inläggningsättika

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Ättiksblandning: Inläggningsstyrka 6% ELLER blanda 2 dl 24% ättika + 6 dl vatten ELLER blanda 4 dl 12% ättiksprit + 4 dl vatten. För säkerhetsskull: Läs på flaskan hur du ska blanda.
  2. 2. Ta fram en 10 liters hink, gärna rostfri. Skär gurkan och löken i strimlor och häll det i hinken eller strimla direkt ner i hinken, med en "skärapparat" som kallas mandolin.(se filmklippet).
  3. 3. Finklipp färsk eller djupfryst dill, det går även bra med torkad. Om du tycker om dillsmaken så ta mer än vad som står i receptet.
  4. 4. Blanda i alla ingredienser i hinken. Rör om rejält så allt blandar sej. Nu ska detta stå svalt i ca. 2 dygn och röras om 2-3 ggr/dygn. Häll sedan upp i glasburkar. Hållbarheten är som vanlig köpt snittgurka.
  5. 5. Receptet har jag fått av min vän Maria. Marias mamma brukar också göra den. Ett av Marias barn sa alltid när han var liten, "JA, ja gilla mommos gukka"

Skapat 2009-08-18 av Anneli, 5093 visningar, 38 utskrifter. Källa: Min vän Maria O

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 kg  färsk gurka
1 kg  Lök, gul
1,5 msk  finklippt dill
1 tsk  Senapsfrön
1 kg  socker
0,5 dl  salt
8 dl  ättiksblandning (inläggningsstyrka 6%)


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.