Gulaschsoppa

Recept av Sizel

Recept: Gulaschsoppa

INGREDIENSER

portioner/st.
300 gram  nötfärs
5 st  Potatisar, tärnade
1 st  röd lök, hackad
1 liter  vatten
2 st  köttbuljongtärningar
1 st  röd paprika, grovhackad
2 tsk  paprikapulver
2 msk  tomatpuré
0,5 tsk  salt
  svartpeppar
0,5 tsk  mejram
1 msk  smör eller olja
2 dl  creme fraiche
  rågbröd
Betyg: 3.0/5 (5 röster, 0 kommentarer)

Denna soppan uppstod av misstag en höstdag -98, och den har varit en storfavorit ända sedan dess. Mättande, billig och full av smak!

Typ: Soppa
Kök: Östeuropa
Tillagning: Kokat
Etiketter: Billigt, lättlagat.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Bryn nötfärsen i en stekpanna, och ställ den åt sidan sålänge. Smält smöret i en kastrull som rymmer ca.3 liter och fräs potatis, lök, kryddor och tomatpuré i smöret i någon minut. Tillsätt därefter vattnet och buljongtärningarna. Låt puttra i 20 minuter.
  2. 2. Tillsätt därefter paprikan och nötfärsen, samt eventuell köttsaft från stekpannan. Låt puttra i ytterligare 10 min, och smaka av med salt, peppar och tomatpuré. Dofta över lite mejram.
  3. 3. Servera med rågbröd och en klick creme fraiche vid sidan av.

Skapat 2009-10-21 av Sizel, 5905 visningar, 118 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

300 gram  nötfärs
5 st  Potatisar, tärnade
1 st  röd lök, hackad
1 liter  vatten
2 st  köttbuljongtärningar
1 st  röd paprika, grovhackad
2 tsk  paprikapulver
2 msk  tomatpuré
0,5 tsk  salt
  svartpeppar
0,5 tsk  mejram
1 msk  smör eller olja
2 dl  creme fraiche
  rågbröd


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.