Gulaschsoppa 2

Recept av Lotta

Recept: Gulaschsoppa 2

INGREDIENSER

portioner/st.
1 st  gul lök
2 st  vitlöksklyftor
3 st  potatisar
2 st  röda paprikor
0,25 st  rotselleri
500 gram  högrev
2 tsk  paprikapulver
1,5 tsk  mejram
1,5 tsk  kummin
2 msk  tomatpuré
1 burk  krossade tomater
1 liter  vatten
2 st  kycklingbuljongtärningar
  salt, peppar och socker
Betyg: 4.0/5 (1 röster, 2 kommentarer)

Härligt värmande soppa. God att servera med en klick vitlöskräm.

Typ: Soppa
Kök: Östeuropa
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala potatisen. Kärna ur paprikorna och skär dem, sellerin och potatisen i tärningar. Bryn paprika, selleri, vitlök, lök och potatis. Ta upp och lägg i en skål.
  2. 2. Skär köttet i små tärningar och bryn det. Krydda med paprikapulver, mejram och kummin. Tillsätt tomatpuren och rör om. Häll i de krossade tomaterna, vatten och buljongtärning.
  3. 3. Låt soppan koka ca 1 timma. Tillsätt därefter grönsakerna och låt koka ytterligare 25 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker.

Skapat 2012-01-15 av Lotta, 4032 visningar, 100 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  gul lök
2 st  vitlöksklyftor
3 st  potatisar
2 st  röda paprikor
0,25 st  rotselleri
500 gram  högrev
2 tsk  paprikapulver
1,5 tsk  mejram
1,5 tsk  kummin
2 msk  tomatpuré
1 burk  krossade tomater
1 liter  vatten
2 st  kycklingbuljongtärningar
  salt, peppar och socker


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.