Gudruns saffransbullar

Recept av gudrun

Recept: Gudruns saffransbullar

INGREDIENSER

portioner/st.
50 gram  röd jäst
0,5 tsk  salt
175 gram  margarin
6 dl  minimjölk
5 påsar  saffran (0,5 gram)
1,5 dl  vit sirap
1,5 dl  socker
1 st  ägg
250 gram  kesella
20 dl  vetemjöl
Betyg: 4.8/5 (9 röster, 5 kommentarer)

Lussebullar, som smakar mycket saffran.

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Etiketter: jul, julbord, julmat, julbak, lussekatter

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smält margarinet.Häll i mjölken och värm till 37 grader. Rör jäst och salt och häll ner i mjölkblandningen. Stöt saffran med 1 sockerbit och häll ner i mjölken. Blanda i en degbunke sirap, socker, kesella, ägg och mjölet.
  2. 2. Häll ner mjölkblandningen i degbunken och arbeta ihop till en smidig deg som släpper kanterna. Låt jäsa övertäckt 40 min.
  3. 3. Häll ut degen på bakbordet och baka ut till lussekatter. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda 8-9 min.

Skapat 2007-10-27 av gudrun, 5672 visningar, 62 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

50 gram  röd jäst
0,5 tsk  salt
175 gram  margarin
6 dl  minimjölk
5 påsar  saffran (0,5 gram)
1,5 dl  vit sirap
1,5 dl  socker
1 st  ägg
250 gram  kesella
20 dl  vetemjöl


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.