Gudomlig Gratinerad Aubergine

Recept av Rmboo

Recept: Gudomlig Gratinerad Aubergine

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 3.6/5 (13 röster, 12 kommentarer)

Denna maträtt är lätt att göra, jag hittade grunderna till detta recept i en kokbok från 1994, men jag har förfinat (läs: moderniserat) och framför allt förstärkt den med lite chili... Smaken är en blandning mellan aubergine, tomat och chili.

Typ: Vegetarisk
Kök: Italien
Tillagning: Ugn
Förberedelser: 15 min.
Tillagningstid: 30 min.
Total tid: 45 min.
Etiketter: billigt, snabbt, lättlagat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. OK! Sätt på ugnen, 200 grader. Koka pastan, under tiden delar du auberginen på längden. Skär längs insidan försiktigt med en kniv någon centimeter snett nedåt, undvik att skära igenom skalet. Använd sedan en sked (tänk om man hade en vass sked) för att gröpa ur skalet. Var återigen noga med att inte göra hål i skalet. Spar innehållet. Häll i lite olivolja i gropen och pensla runt. Hacka fruktköttet lite grann i mixer, inte för mycket och ställ åt sidan.
  2. 2. Hetta upp olja i panna på medelstark värme. Släng i den hackade löken och den strimlade chilin (tar du med kärnorna blir det förbannat starkt). Stek tills löken blir genomskinlig. tillsätt pressad vitlök och stek yterliggare 1 minut (för bövelen, stek inte vitlöken för länge). Lägg sedan i det lite grovt mixade aubergineköttet i pannan och stek ytterliggare i 5 minuter under omrörning.
  3. 3. Lägg i krossade tomater och torkad oregano och krydda med socker, salt och svartpeppar. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter eller tills såsen börjar tjockna. Viktigt att nu kontrollera kryddningen, jag vill att såsen redan nu visar sin styrka, peppra och salta vid behov. Om nu pastan är klar så häller du i den i såsen och rör om.
  4. 4. Hmm.. Nu kommer den stora grejen med maträtten. Tag en bakplåt, smörj den med olivolja i botten och lägg upp auburginehalvorna brevid varandra så dom stödjer varandra och håller dom på plats. Fördela ungefär hälften av såsen i dom 2 skalen till bredden. lägg mozzarellaosten ovanpå och täck sedan med en hög av kvarvarande sås så det bildar en liten kulle med sås. Ovanpå detta så strör du rikligt med parmesanost (gärna lite annan riven ost också).
  5. 5. Tjong Pang! in i ugnen nu då! Gratinera i 25 minuter tills osttäcket fått en snygg färg. Servera denna något tunga rätt med en lätt grönsallad, kasta gärna med en tomat, färsk basilika och resterande mozzarella, olivolja salt och svartpeppar så klart. Sist men inte minst, denna rätt är italienskinspirerad och kräver ett gott rött vin till att dricka. Tack för Kaffet . /rmboo

Skapat 2011-08-28 av Rmboo, 15917 visningar, 1367 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  aubergine (medelstor)
125 gram  farfalle, penne eller gnocchi, fullkorn eller vanlig
  olivolja
1 st  hackad lök
2 st  pressade vitlöksklyftor
1 burk  krossade tomater
0,5 st  strimlad chilipeppar
2 tsk  torkad oregano
4 st  tjocka skivor mozzarellaost
  salt och svartpeppar
1 nypa  socker
  parmesanost


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.