Grovt brytbröd

Recept av Bullmamman

Recept: Grovt brytbröd

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.6/5 (3 röster, 5 kommentarer)

Lättbakat smarrigt bröd till soppa, gryta eller brunchen.

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Lös jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt och farinsocker samt grahams- och rågmjölet, sen successivt allt vetemjöl. Arbeta degen blank i bunken. Täck över och låt jäsa i 40 min.
  2. 2. Ta upp degen och knåda den. Rulla ut och dela i 24 delar. Trilla bullar och lägg dem med en liten springa emellan men ändå intill varandra, i t ex en rund formation. Jäs till nästan dubbel storlek, ca 40 min, under bakduk.
  3. 3. Pensla med vatten och grädda mitt i ugnen 225 C i drygt 15 min, Lägg upp på galler och låt svalna med bakduk.
  4. 4. Varje gäst bryter sedan en bulle från den stora kakan. Servera med smör och ost eller bara som de är till soppa eller gryta.

Skapat 2008-02-07 av Bullmamman, 9475 visningar, 246 utskrifter. Källa: Kompisen Josefine

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

5 dl  ljummet vatten, 37°
50 gram  jäst
0,5 msk  salt
0,5 dl  farinsocker
1 dl  grahamsmjöl
1 dl  rågmjöl
8 dl  vetemjöl (spara lite till utbakning)


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.