Grova hålkakor

Recept av Bighappy

Recept: Grova hålkakor

INGREDIENSER

portioner/st.
6,5 dl  mjöl av fyra sädesslag
25 gram  jäst för söta degar
25 gram  smör, rumstempererat
2 msk  brödsirap
1 tsk  salt
2,5 dl  mjölk
Betyg: Bli först med att betygsätta Grova hålkakor!

Fördubbla gärna receptet.

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Lägg mjölet i skålen till matberedaren med kniven monterad. Smula ner jästen. Klicka i smöret och tillsätt sirap och salt.
  2. 2. Värm mjölken till 37 grader och tillsätt den genom matarröret under gång. Arbeta degen ca 2 minuter. Låt degen jäsa 30 minuter.
  3. 3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar och kavla ut dem till rundlar, ca 15 cm i diameter. Gör ett hål i mitten med ett mått.
  4. 4. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper, nagga dem och låt dem jäsa 30 minuter under bakduk.
  5. 5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. 6. Grädda hålkakorna i mitten av ugnen, ca 15 minuter.
  7. 7. Låt dem svalna på galler under duk.

Skapat 2008-07-23 av Bighappy, 1680 visningar, 22 utskrifter. Källa: Hemmets journal

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

6,5 dl  mjöl av fyra sädesslag
25 gram  jäst för söta degar
25 gram  smör, rumstempererat
2 msk  brödsirap
1 tsk  salt
2,5 dl  mjölk


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.