Grönsaks- och köttfärssoppa

Recept av Kurisutina

Recept: Grönsaks- och köttfärssoppa

INGREDIENSER

portioner/st.
400 gram  fast potatis
100 gram  morot
140 gram  kålrot
140 gram  rotselleri
140 gram  palsternacka
1,5 liter  vatten
3 st  köttbuljongtärningar
  några kryddpepparkorn
300 gram  nötfärs
0,5 st  purjolök
0,5 st  salladskål
  persilja
  herbamare örtsalt
Betyg: 3.5/5 (2 röster, 0 kommentarer)

God och mättande soppa.

Typ: Soppa
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Ansa grönsakerna och skär dem i jämnstora bitar. Tillsätt rotsaker, buljongtärningar och pepparkorn i kokande vatten. Tillsätt potatisen i bitar i soppan. Låt koka ca 10 minuter.
  2. 2. Bryn köttfärsen i sin egen fett i stekpannan och tillsätt det, skivad purjolök och strimlad salladskål i soppan. Låt småkoka ca 15 minuter. Smaka av med Herbamare örtsalt och hackad persilja. Servera med gott bröd till.

Skapat 2011-07-28 av Kurisutina, 1522 visningar, 68 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

400 gram  fast potatis
100 gram  morot
140 gram  kålrot
140 gram  rotselleri
140 gram  palsternacka
1,5 liter  vatten
3 st  köttbuljongtärningar
  några kryddpepparkorn
300 gram  nötfärs
0,5 st  purjolök
0,5 st  salladskål
  persilja
  herbamare örtsalt


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.