Grillade Regnbågskotletter

Recept av Anneli

INGREDIENSER

portioner/st.
700 gram  regnbågslax
Marinad:
3 msk  citronsaft
3 msk  matolja
1 tsk  salt
1 tsk  dragon
Betyg: Bli först med att betygsätta Grillade Regnbågskotletter!

Marinerad Regnbågslax skurna i skivor (kotletter). Grilla eller steka?

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Grillat
Etiketter: lax, fisk, middag, bjudmat, buffe, midsommar, kall, kall sås, grillspett, varmrökt, grillat, laxkotlett

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skär laxen i skivor, ca. 2 cm tjocka rakt över fisken med ryggbenet kvar.
  2. 2. Blanda marinaden i en skål. Lägg i fisken och låt dem dra i minst 10 minuter i marinaden.
  3. 3. Grilla dem i hallster på kolgrill tills fisken släpper benet. (Det är lätt att se). Eller stek dem i stekpanna.
  4. 4. Vänd fisken flera gånger vid grillningen och lätta halstret då och då så att fisken inte fastnar.
  5. 5. Servera med kokt potatis, sallad och en god gräddfilssås (ex. Dragonsås, Citrongräddfil se separata recept) som tillbehör.

Skapat 2008-06-14 av Anneli, 1251 visningar, 11 utskrifter. Källa: Reklamblad från Svensk Regnbågslax, Vattenbrukarnas Riksförbund.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

700 gram  regnbågslax
3 msk  citronsaft
3 msk  matolja
1 tsk  salt
1 tsk  dragon


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.