Gratinerade laxrester

Recept av Byhäxan

Recept: Gratinerade laxrester

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.6/5 (3 röster, 1 kommentarer)

Rester av rökt eller gravad lax passar till denna jättegoda "smårätt". Kan också göras i förgräddat pajskal.

Typ: Förrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: paj, laxpaj, florentinsk, LCHF

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form.
  2. 2. Krama ur så mycket vätska som möjligt ur spenaten och bred ut den på botten av formen.
  3. 3. Hacka löken och fräs den mjuk i 4-5 minuter. Lägg i den strimlade laxen på slutet.
  4. 4. Lägg laxen och löken ovanpå spenaten och krydda med lite dragon och lite vitpeppar.
  5. 5. Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda försiktigt ner majonnäs och ost. Bred över laxen.
  6. 6. Grädda 15-20 minuter eller tills täcket fått vacker färg.

Serveringsförslag: Rostat bröd är gott till.

Dryckestips: Allt utom saft, läsk, kaffe

Skapat 2007-11-23 av Byhäxan, 3260 visningar, 56 utskrifter. Källa: Bonniers kokbok, 1983

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

250 gram  rökt eller gravad lax
400 gram  hel, tinad spenat
1 st  gul lök
1 msk  smör el veg olja
1 krm  torkad dragon (kan hoppas över)
1 krm  vitpeppar
3 st  äggvitor, eller 4 om äggen är små
0,5 dl  majonnäs
0,5 dl  riven ost


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.