Gratinerade kotletter

Recept av Anel-Nevs

Recept: Gratinerade kotletter

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.0/5 (1 röster, 1 kommentarer)

Kotletterna blir saftiga. Servera kokt potatis och grönsallad till.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: Lättlagat, snabbt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg sockerärter i lättsaltat kokande vatten, låt koka ca 2 min./ bönor ska koka ca 5 min. Låt rinna av men spara ca 1 dl av spadet. Smörj en ugnsfast form och lägg ärterna/bönorna i botten. Hetta upp en stekpanna med margarin och en gnutta matolja. Om det finns ben på kotletterna skär bort dem, men låt de steka med i stekpannan. Banka ut kotletterna något, skär ett par skåror i den ev. fettranden. Gnid in skivorna med vitlök, salt o peppar. Stek dem nästan färdiga.
  2. 2. Lägg dem ovanpå grönsakerna i formen. Rör ut grönsaksspadet tillsammans med stekskyn och häll det över kotletterna. Fördela mejramen på köttet. Skiva tomaten och lägg dem på köttet. Hyvla till sist ost och lägg överst. Gratinera i uppvärmd ugn ca 15 min. tills osten fått fin färg. Strö över lite hackade örter före servering.

Skapat 2011-03-30 av Anel-Nevs, 2559 visningar, 56 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

175 gram  sockerärter el. gröna bönor
2 st  skivor benfria fläskkotletter
1 st  vitlöksklyfta
  salt o grovmalen svartpeppar
  margarin + lite olivolja att steka i
  spad från ärt-/bönkoket
  mejram, torkad
1 st  stor tomat
4 st  ostskivor (prästost el. annan ost)


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.