Gratinerade fiskbullar under fluffigt täcke

Recept av Fiffiga Fia

Recept: Gratinerade fiskbullar under fluffigt täcke

INGREDIENSER

portioner/st.
2 dl  långkornigt ris
4 dl  vatten
1 krm  salt
2 burkar  2 b (375 g/b) Fiskbullar i krabb-,räk el. hummersås
3 msk  majonnäs
2 msk  finklippt dill
2 st  äggvitor
Ugn: 225 grader i 10 min
Betyg: 1.0/5 (1 röster, 1 kommentarer)

Snabb "mitt-i-veckan" middag.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: billig, enkel, snabb, kvällsmat, barnvänlig

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Koka riset enligt anvisningar på paketet,låt svalna. Bred ut riset i en en smord ugnssäker gratängform.
  2. 2. Häll upp fiskbullarna i en skål. Blanda ned majonnäs och den hackade dillen. Så här långt kan du förbereda rätten i flera timmar i förväg.
  3. 3. Vispa äggvitorna till styvt, hårt skum och vänd ner det riktigt försiktigt. Täck riset med fiskbullssmeten och gratinera i 225 grader, ca 10 min. Serveras med kokta grönsaker eller färsk sallad.

Serveringsförslag: Kokta grönsaker, färsk sallad

Dryckestips: vatten, mjölk,

Skapat 2010-03-02 av Fiffiga Fia, 1606 visningar, 27 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 dl  långkornigt ris
4 dl  vatten
1 krm  salt
2 burkar  2 b (375 g/b) Fiskbullar i krabb-,räk el. hummersås
3 msk  majonnäs
2 msk  finklippt dill
2 st  äggvitor


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.