Gratinerad krabba

Recept av Åsa L Löwhagen

Recept: Gratinerad krabba

INGREDIENSER

portioner/st.
1 msk  smör
2 msk  vetemjöl
2 dl  mjölk
2 dl  krabbspad och grädde
0,5 tsk  salt
1 krm  vitpeppar
1 tsk  torkad dragon, smulad
2 st  ägg, hårdkokta
2 burkar  krabba ca 200 gram
  parmesanost, riven
Betyg: 5.0/5 (2 röster, 0 kommentarer)

Lättlagad rätt med smak av dragon och lite lyxig känsla. Antingen som förrätt eller på buffé. Går bra att förbereda. Rätten kan även lagas med musslor eller räkor.

Typ: Förrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: Skaldjur, nyär, fest

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Låt krabban rinna av i en sil. Spara spadet till stuvningen. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. 2. Fräs smör och mjöl. Späd med mjölk, krabbspad och grädde. Låt stuvningen koka 3-5 minuter.
  3. 3. Smaksätt med kryddorna.
  4. 4. Dela krabbköttet i mindre bitar. Spara några fina bitar till garnering.
  5. 5. Rör ner de hackade äggen och krabbköttet i stuvningen.
  6. 6. Häll stuvningen i en smord ugnssäker form eller i portionsformar. Fram till hit går bra att förbereda.
  7. 7. Strö över Parmesanosten och gratinera tills ytan är guldbrun. 5-10 minuter. Garnera med krabbitar.

Serveringsförslag: Rostat bröd

Dryckestips: vitt vin, gärna en riesling från Alsace

Skapat 2009-02-07 av Åsa L Löwhagen, 3935 visningar, 76 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 msk  smör
2 msk  vetemjöl
2 dl  mjölk
2 dl  krabbspad och grädde
0,5 tsk  salt
1 krm  vitpeppar
1 tsk  torkad dragon, smulad
2 st  ägg, hårdkokta
2 burkar  krabba ca 200 gram
  parmesanost, riven


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.