Gräddstuvat älgskav

Recept av GOE

Recept: Gräddstuvat älgskav

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.0/5 (2 röster, 0 kommentarer)

Ingen älgskavsrätt kan mäta sig med det gräddstuvade älgskavet. Här kryddat med enbär och svartvinbärsgelé.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Stekt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Att göra eget skav är enkelt. Allra bäst blir skavet om man väljer mört och fint kött, gärna av steken. Halvtina köttet över natten i kylskåp och skär det sedan i tunna skivor med en VASS kniv.
  2. 2. Skala och hacka löken. Bryn köttet i omgångar i smör i en stekpanna och flytta över det i en gryta efterhand. Fräs löken och skölj ur pannan med buljongen.
  3. 3. Krydda, strö över mjölet och rör om. Rör i buljong, gelé och grädde.
  4. 4. Låt stuvningen koka ihop 10-15 minuter. Serveras med kokt potatis, pressad potatis eller pasta.

Skapat 2009-08-25 av GOE, 20105 visningar, 316 utskrifter. Källa: Egen variant

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

750 gram  älgskav eller 3 pkt á 240 gram
2 st  gula lökar
  smör till stekning
1 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
1 msk  enbär, krossade
2 msk  vetemjöl
2 dl  köttbuljong av tärning
2 msk  svartvinbärsgelé
4 dl  grädde


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.