GOTT SURDEGSBRÖD

Recept av Eremiten

Recept: GOTT SURDEGSBRÖD

INGREDIENSER

portioner/st.
50 gram  jäst
3 dl  ljummet vatten
3 dl  rågsikt
Blanda o. låt stå över natten, övertäckt med plastfolie.
DAG 2
  surdeg
7 dl  ljummet vatten
3 tsk  salt
1 msk  mörk sirap
2 msk  olja
8 dl  rågsikt
1,4 liter  vetemjöl
Betyg: 4.7/5 (7 röster, 31 kommentarer)

Ett gott surdegsbröd som bara tar två dagar att göra. Kan det bli enklare?

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda o. jäs i 30 min. Ta upp på mjölat bakbord o. knåda igenom degen. Forma sedan ett stort runt bröd, eller 2 mindre. Lägg dom, el. det, på en plåt med bakplåtspapper. Jäs 20-30 min. Sätt under tiden ugnen på 250 grader. När du sen har satt in bröden, sänker du graderna direkt till 200. Grädda i ca 45 min, för två bröd. Ca 1 tim 10 min. för ett bröd.

Dryckestips: Tänk dej en skiva nybakt, ljummen brödskiva, lite smör o. kall god mjölk, till det behövs inget annat. Mmmmm.....

Skapat 2008-12-14 av Eremiten, 7021 visningar, 137 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

50 gram  jäst
3 dl  ljummet vatten
3 dl  rågsikt
  surdeg
7 dl  ljummet vatten
3 tsk  salt
1 msk  mörk sirap
2 msk  olja
8 dl  rågsikt
1,4 liter  vetemjöl


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.