Gösfilé med trattkantareller

Recept av Anel-Nevs

Recept: Gösfilé med trattkantareller

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.7/5 (4 röster, 1 kommentarer)

En god rätt att bjuda vänner på. Gula kantareller är också gott. Kok olika grönsaker och rotsaker att servera till samt pressad potatis.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: Ugnsstekt gös, trattkantareller, kantareller, gös, gös i ugn, trattkantareller, kantareller, torkad svamp, torkade trattkantareller, bjudrätt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Börja med svampen. Lägg torkad svamp i blöt minst 1 timme. Ta inte mer vatten än nödvändigt. Blötläggningsvattnet (buljongen) ska användas senare.
  2. 2. Sätt ugnen på 175 grader (i god tid till fisken). Finhacka schalottenlöken och fräs den glansig i smör. Blanda ner de delade kantarellerna och fräs en stund. Späd sen med buljongen (blötläggningsvattnet) undan för undan, då vätskan puttrar bort. Salta och peppra. Låt gärna svampen få puttra långsamt 30-60 minuter. Då blir den mjuk och extra god! Rör ner créme fraichen, då all vätska kokat in.
  3. 3. Ugnen är redan påsatt.
  4. 4. Gösen: Ugnen är redan påsatt. Dela varje filé i två halvor. och lägg dem på ett väl smort ugnsfast fat. Salta och peppra och fördela svampen på filéerna. Stek mitt i ugnen 10-15 minuter beroende på fiskens tjocklek.

Skapat 2009-10-28 av Anel-Nevs, 4478 visningar, 121 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 st  gösfiléer á 150 gram
  salt
  grovmalen svartpeppar
2 st  schalottenlökar
1 msk  smör
1 liter  trattkantareller, färska (ca 300 g) el. 25-30 g torkade
2 dl  svag grönsaksbuljong el. blötläggningsvatten
  salt
  grovmalen svartpeppar
1 dl  créme fraiche


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.