Gösfilé med kräftsås

Recept av Lotta

Recept: Gösfilé med kräftsås

INGREDIENSER

portioner/st.
700 gram  skinnfria gösfiléer
2 dl  torrt vitt vin
1 dl  vatten
1 msk  fiskfond
Sås:
1 st  schalottenlök
1 msk  smör
2 msk  vetemjöl
1,5 dl  vispgrädde
3 msk  hackad dill
1 burk  kräftstjärtar i lag
Betyg: 5.0/5 (2 röster, 0 kommentarer)

Gös är en riktigt underskattad fisk, här serverad med kräftsås. God att servera med kokt potatis.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela fisken i portionsbitar och lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra.
  2. 2. Blanda vin, vatten och fiskfond. Häll det över fisken och täck formen med aluminiumfolie. Sätt in i ugnen ca 15 minuter. Sila av buljongen och håll fisken varm.
  3. 3. Finhacka löken och fräs den mjuk i smör. Rör i mjölet och späd med fiskbuljongen och grädden. Koka såsen i 3-4 minuter och smaka sedan av med salt och peppar. Rör i dill och de avrunna kräftstjärtarna. Häll såsen över fisken.

Skapat 2008-02-24 av Lotta, 6046 visningar, 226 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

700 gram  skinnfria gösfiléer
2 dl  torrt vitt vin
1 dl  vatten
1 msk  fiskfond
1 st  schalottenlök
1 msk  smör
2 msk  vetemjöl
1,5 dl  vispgrädde
3 msk  hackad dill
1 burk  kräftstjärtar i lag


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.