Gorgonzolakex

Recept av Anel-Nevs

Recept: Gorgonzolakex

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 3.6/5 (3 röster, 2 kommentarer)

Goda som drinktilltugg eller på ostbricka. Om det finns nötallergiker i sällskapet, kan du baka en del med och andra utan nötter. Kan förberedas. Blir 25-30 st.

Typ: Övrig
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat
Etiketter: Lättbakat, drinktilltugg, ostbricka, tilltugg

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Ta ut smör och ost i tid, så att det är rumstempererat. Mosa samman smör och ost i en skål. Tillsätt mjöl och salt och rör till jämn smet. Grovhacka nötterna i ganska stora bitar, pinjenötter behöver ej hackas. Blanda ner nötterna i smeten. Ta en bit plastfolie och lägg smeten därpå. Forma till en ca 4 cm tjock rulle. Tillslut degrullen med foliet och låt vila i kylen till följande dag.
  2. 2. Sätt ugnen på 175 grader. Skär degrullen i ½ cm tjocka skivor med en vass kniv. Lägg skivorna på en mjölad bakpappersklädd plåt. Grädda ca 12 minuter i uppvärmd ugn. Tiden kan variera i olika ugnar. Låt de sen svalna på galler och förvara dem sedan torrt i tätslutande burk.

Skapat 2011-08-10 av Anel-Nevs, 3842 visningar, 309 utskrifter. Källa: Arbetskamrat Marianne L

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

50 gram  rumsvarmt smör
120 gram  Gorgonzola, St. Agur el. annan krämig grönmögelost
1,5 dl  vetemjöl (ca 90 g)
75 gram  cashewnötter, pinjnötter el. andra nötter
2 krm  salt


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.