Glutenfria mandelkubbar

Recept av Lailamas

Recept: Glutenfria mandelkubbar

INGREDIENSER

portioner/st.
9 dl  glutenfritt mjöl
3 tsk  hjorthornssalt
2 dl  socker
100 gram  smör (rumstempererat)
1 st  ägg
2 dl  filmjölk
5 droppar  bittermandelolja
Pärlsocker till garnering
Betyg: 5.0/5 (2 röster, 1 kommentarer)

Mandelkubb och iskall mjölk, för mig det bästaste barndomsminnet.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Etiketter: Glutenfritt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda mjöl och hjorthornssalt i en bunke och blanda i sockret.
  2. 2. Skär fettet i bitar rakt ner i mjölblandningen och kör en stund med elvisp (degkrokar ej vispar)
  3. 3. Vispa ihop ägg, fil och mandelolja och häll i bunken. Kör en stund till med vispen.
  4. 4. Pudra bordet med mjöl och vält ned degen.
  5. 5. Dela degen i två delar och rulla till längder
  6. 6. Låt vila i kyl 30 minuter.
  7. 7. Skär längderna i 2 cm bitar, 28 st.
  8. 8. Doppa ena snittytan i pärlsocker och lägg på plåt.
  9. 9. Grädda på mittfalsen i 225° varm ugn i 10 minuter.

Dryckestips: Iskall mjölk

Skapat 2011-12-01 av Lailamas, 2446 visningar, 146 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

9 dl  glutenfritt mjöl
3 tsk  hjorthornssalt
2 dl  socker
100 gram  smör (rumstempererat)
1 st  ägg
2 dl  filmjölk
5 droppar  bittermandelolja


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.