Glass au four, lyx

Recept av Smulan

Recept: Glass au four, lyx

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 3.2/5 (5 röster, 0 kommentarer)

En underbart god dessert då man vill lyxa till det lite extra. Förbered dagen innan med att baka botten och göra glassen.

Typ: Dessert
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: glasstårta, brownies, nyår, fest, retro

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Baka chokladbrowniekakan i en stor springform, 26cm/diam.
  2. 2. Gör dubbel sats glass och frys i en annan springform. Klä formen med plastfolie innan du häller i glassmeten. Täck formen med plast. Lättast om du sätter fast med gummiband. Frys till nästa dag eller tills du ska göra glass au fouren!
  3. 3. Tag ut glassen, hallon och blåbär ur frysen. Blanda bären med ½ dl socker och låt tina nästan helt. Går bra att köra lite i micron.
  4. 4. Vispa äggvitor till hårt skum. Vänd försiktigt ner 1,5dl socker, lite i taget och fortsätt vispa tills smeten blir glansig.
  5. 5. Lägg kakan på ett ugnsäkert fat och lägg på glassen och fördela bären ovanpå.
  6. 6. Bred över marängsmeten så den täcker helt. Stö över mandelspån.
  7. 7. Ställ in i 275º varm ugn tills marängen fått färg. Det går fort så passa ugnen! Servera genast.

Dryckestips: Kaffe.

Skapat 2009-01-07 av Smulan, 16858 visningar, 84 utskrifter. Källa: Egen

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  chokladbrowniekaka bland mina recept
1 st  dubbel sats vit chokladglass bland mina recept
6 st  äggvitor
2 dl  socker
0,5 påse  mandelspån
400 gram  frysta hallon
0,5 paket  frysta blåbär


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.