Glaserad helgskinka

Recept av GOE

Recept: Glaserad helgskinka

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Glaserad helgskinka!

Annorlunda, men god!

Typ: Övrig
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. 2. Ta bort svålen och skär fettet i sneda, ca 0,5 cm djupa rutor. Stick in hela kryddnejlikor i varje kryss och strö över farinsockret.
  3. 3. Sätt in skinkan i ugnen på ett ugnssäkert fat och låt sockret smälta ca 5 min.
  4. 4. Droppa sedan över apelsinsaft och ös flera gånger med den sky som bildas. Jag öste var 5:e minut.
  5. 5. Efter ca 20 min bör skinkan ha blivit glansig och fått gulbrun färg. Rulla in skinkan i ugnsfolie och låt den kallna innan den skärs upp. PS. Fel text under bilden. Det skulle vara färdig FRÅN ugnen. DS

Skapat 2009-10-29 av GOE, 3195 visningar, 15 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

  hela kryddnejlikor
0,5 dl  farinsocker
1 dl  pressad apelsinsaft eller apelsinjuice
1 st  hel, kokt skinka ca 1 kilo


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.