Gittans Gäddfärsbullar

Recept av gullpulla

Recept: Gittans Gäddfärsbullar

INGREDIENSER

portioner/st.
2 kg  Gäddfile'er
1,5 dl  ströbröd
4 st  gula lökar
0,7 liter  vispgrädde
5 st  ägg
1,5 tsk  malen kryddpeppar
1 tsk  savrt/vitpeppar
1 msk  salt
1 tsk  fiskkrydda eller Aromat
5 msk  potatismjöl
  hackad dill
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 1 kommentarer)

Ingen tror att det är fisk Får dom gissa så säger dom kalv

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Övrig

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Mal fiskfile'erna på den finaste hålskivan 1-2 ggr + löken. Blanda allt i assistenten eller med handen. Smeten skall vara ganska lös, men blir fastare med arbetet. Den skall vara slät.
  2. 2. Provstek och smaka av så att kryddorna blir bra.
  3. 3. När de brynts, lägger du dem i en gryta och häller på vatten och 1-2 fiskbuljongtärningar. Låt dem småputta i ca 10-12 minuter så att de fluffar till sig.
  4. 4. Underbart med lingon och potatis eller potatismos till.
  5. 5. Smeten går att frysa och bullarna också.

Serveringsförslag: Ris, men helst mos till, eller kokt potatis

Dryckestips: Öl och vatten funkar bra till

Skapat 2011-11-15 av gullpulla, 1042 visningar, 31 utskrifter. Källa: Mitt eget påhitt

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 kg  Gäddfile'er
1,5 dl  ströbröd
4 st  gula lökar
0,7 liter  vispgrädde
5 st  ägg
1,5 tsk  malen kryddpeppar
1 tsk  savrt/vitpeppar
1 msk  salt
1 tsk  fiskkrydda eller Aromat
5 msk  potatismjöl
  hackad dill


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.