Getostfylld potatiskaka

Recept av Linda Sundberg

Recept: Getostfylld potatiskaka

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (3 röster, 1 kommentarer)

Otroligt gott och lyxigt tillbehör till kött! På bilden tillsammans med älgkalvstek, rödvinsås, smörstekta champinjoner och sockerärtor.

Typ: Huvudrätt
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn
Förberedelser: 20 min.
Tillagningstid: 45 min.
Total tid: 65 min.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. 2. Skala och skiva potatisen tunt
  3. 3. Koka upp cremé fraiche med getost, pressad vitlök, salt och peppar.
  4. 4. Blanda ner potatisen
  5. 5. Rör om och blanda ner äggen och örterna
  6. 6. Ta från värmen
  7. 7. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång 2 liters form, eller en rund form med löstagbara kanter
  8. 8. Häll i potatisen och platta till skivorna
  9. 9. Grädda på nedersta falsen i 45 minuter eller tills potatisen känns mjuka och fått fin färg, prova med sticka
  10. 10. Ta ut och låt stå en stund innan den stjälps upp, eller du tar bort den löstagbara kanten
  11. 11. Skär upp den i skivor, bitarna blir snyggast om du skär terrinen när den svalnat
  12. 12. Värm bitarna i ca 20 minuter i 175 grader inför servering

Skapat 2011-02-04 av Linda Sundberg, 7278 visningar, 209 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 kg  mandelpotatis
2 dl  creme fraiche
200 gram  chevré, fransk getost
1 st  vitlöksklyfta
1 tsk  salt
0 tsk  svarteppar, nymald
2 st  ägg
1 dl  persilja, finhackad
1 dl  basilika, finhackad


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.