Fullkornsbröd med surdeg

Recept av Box

Recept: Fullkornsbröd med surdeg

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Fullkornsbröd med surdeg!

Vill man ha syrligare bröd kan man dubbla mängden surdeg. För surdegen som används i detta recept, se Surdeg.

Typ: Bröd
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Häll mjöl (spara ca 1 dl vetemjöl), linfrön, kummin, salt, olja, sirap och surdeg i en matberedare. Kör några tag. Smula jästen över. Häll i vattnet och bearbeta degen 6 minuter tills den släpper bunkens kanter. Tillsätt ev. lite mer mjöl. Låt jäsa under lock eller bakduk 50-60 minuter.
  2. 2. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela i 2 delar och knåda igenom. Forma som limpor och lägg antingen i bakpappersklädda formar eller på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa 40-45 minuter under bakduk. Värm under tiden ugnen till 250 grader.
  3. 3. Pensla bröden med vatten. Skåra ev. med en vass kniv. Grädda på nedersta falsen 5 minuter i 250 grader. Sänk sedan värmen till 200 grader och grädda ytterligare 40-45 minuter. Låt svalna på galler.

Skapat 2010-04-27 av Box, 2344 visningar, 27 utskrifter. Källa: Matmagasinet

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

6 dl  grovt rågmjöl (330 g)
10 dl  vetemjöl special fullkorn (630 g)
1 dl  linfrön
1 msk  stött kummin
1 msk  salt
2 msk  rapsolja
2 msk  brödsirap
1,5 dl  surdeg
0,5 paket  jäst för söta degar
6 dl  fingervarmt vatten, 37 grader


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.