Fryst efterrättstårta

Recept av Mattanten

INGREDIENSER

portioner/st.
6 dl  gräddfil
3 st  ägg
2 dl  socker
1 tsk  vanillinsocker
1 st  citron
3 dl  vispgrädde
6 st  digestivekex
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

En frisk efterrätt som är ett mellanting på glass och cheesecake.

Typ: Dessert
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Övrig

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Häll gräddfilen i en melittapåse. Lägg påsen i ett durkslag med en skål under.Låt stå över natten i kylen.
  2. 2. Krossa kexen och strö hälften i en 1½ liters form med löstagbar botten. Skilj gulorna från vitorna, vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden.
  3. 3. Blanda gräddfilen med gulorna, sockret, vanillinsockret, rivet citronskal och saft från citronen. Blanda försiktigt ner grädden och vitorna.
  4. 4. Häll smeten i formen och strö över resten av kexen. Ställ i frysen 4-6 timmar. Ta fram tårtan minst en halvtimme innan servering.

Serveringsförslag: Garnera med lite frukter runtom, ex kiwi eller mango

Skapat 2008-02-21 av Mattanten, 1526 visningar, 10 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

6 dl  gräddfil
3 st  ägg
2 dl  socker
1 tsk  vanillinsocker
1 st  citron
3 dl  vispgrädde
6 st  digestivekex


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.