Fruktflarn av smördeg

Recept av lanternan

Recept: Fruktflarn av smördeg

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

Räddaren i nöden, se till att ha smördeg i frysen. Sen kan man lugnt invänta besök.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Etiketter: nödrecept, snabbt, lättlagat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Starta ugnen! Tina plattorna, kavla dom lite tunnare och skär i rektanglar. Skär ett litet snitt en halv cm innanför kanten, inte ända igenom (detta för att kanten ska bli lite högre än fyllningen).
  2. 2. Dela frukten och skär i skivor.
  3. 3. Koka upp vatten och gelesocker. Lägg ner frukten.
  4. 4. Lägg frukten på smördegsplattorna, droppa på lite av gelén. Grädda gyllenbruna i 225 graders.
  5. 5. Pudra lite florsocker över och servera. Gärna med en kula glass, lättvispad grädde eller vaniljsås.

Serveringsförslag: glass, vispad grädde, vaniljsås

Dryckestips: kaffe

Skapat 2009-08-24 av lanternan, 2391 visningar, 19 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 st  smördegsplattor 4x6 cm och 3 mm tjocka
2 nävar  frukt eller bär (plommon, äpple)
2 msk  vatten
2 msk  sylt el. gelésocker


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.